Nowa płyta Marka Majewskiego, niecodzienna, składająca się z wielu ciekawych kompozycji, na pozór żartobliwa, ale niestroniąca od poważnych tematów, doczekała się premiery. Fundacja im. XBW Ignacego Krasickiego objęła patronat nad jej wydaniem.

W kompozycjach na płycie o tytule „Lepiej” artysta bawi się stylizacjami muzycznymi. Mamy więc utwory utrzymane w stylu lat 60-tych, w stylistyce greckiej, bawarskiej, żydowskiej, angielskiej, hiszpańskiej, francuskiej czy amerykańskiej.

Płyta zawiera 16 utworów ułożonych tak, że zaczyna się od lekkich, na pozór żartobliwych piosenek o tematyce damsko-męskiej i stopniowo zmierza ku tematom poważniejszym, bo autor, jakkolwiek przedstawia się jako już były satyryk polityczny, to jednak zachował ostrość spojrzenia i nerw komentatora rzeczywistości.

Płyta została nagrana w Studio Nowacki z towarzyszeniem znakomitych zaprzyjaźnionych muzyków – Roberta Kuśnierskiego) akordeon, piano, śpiew), Marcina Fidosa (kontrabas, śpiew) i samego Aleksandra Nowackiego.